La revista infantil Tretzevents tanca 
"per manca de suport econòmic".


Amb aquest breu i contundent enunciat ens assabentem que la revista més antiga en català desapareix. Seixanta anys de feina per la cultura i la nostra llengua s’esvaeixen darrere aquesta crisi que retalla a cegues projectes i iniciatives amb uns criteris més que dubtosos.

La revista, que va néixer l’any 1951 amb el nom de L’infantil, va ser adquirida per l’Abadia el 1968. En l’actualitat, Tretzevents, nom adoptat el 1973, publica mensualment còmics i contes, molts d’ells traduïts d’altres revistes europees. El 1987 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva difusió de la llengua catalana.

La resta de publicacions de l’Abadia de Montserrat, inclosa la revista Piu-piu, adreçada a infants entre 0 i 5 anys, continuaran sortint.

Resulta incongruent, o com a mínim sorprenent, que revistes emblemàtiques com Tretzevents hagin de tancar per manca de subvencions públiques precisament ara que comptem amb un Pla de Foment de la Lectura ben definit. Un pla de lectura l’objectiu del qual és, en paraules dels seus creadors, “millorar l’hàbit i la competència lectora entre la població”, posant un “accent específic en la promoció de la lectura en llengua catalana”. És precisament en el públic infantil on aquesta voluntat de promocionar la lectura hauria d’incidir més.

De la mateixa manera, costa d’entendre quins són els criteris que marquen la concessió de subvencions culturals. A vegades, aquests criteris poden basar-se en justificacions tan absurdes com la poca quantitat de text que inclou una publicació, sense haver valorat prèviament ni l’edat ni les necessitats específiques del públic al qual s’adrecen els seus continguts.

Al col•lectiu bibliotecari i als mediadors especialistes en literatura infantil, com a agents directament implicats en l’educació dels nostres infants, ens sembla imprescindible no callar davant d’aquests fets. Creiem que cal reivindicar polítiques culturals serioses que, lluny dels impactes mediàtics i efímers, permetin fer un treball de fons, que augmenti el nivell cultural de la societat. Darrerament només sentim a parlar d’emprenedoria; quina acció hi ha més important que treballar colze a colze per donar un fort i necessari impuls cultural i educatiu, un impuls de país, perquè la nostra societat evolucioni, es cohesioni, es defensi, emprengui?

La mort de Tretzevents és un símptoma més de la fragilitat a la qual s’exposa la cultura -i especialment la nostra- en contextos com els que estem vivint.

El pitjor de tot plegat és que, tal com tots els indicadors apunten, aquesta només és una primera pèrdua de tot un seguit de projectes i iniciatives amenaçats de desaparició -des dels despatxos- malgrat l’esforç, la constància i el bon criteri d’uns professionals que els han fet possibles. Projectes que en altres països europeus estan consolidats, sense que cap força política o social els qüestioni. Són riquesa cultural oberta al món. Són país de futur.

***


Si voleu donar suport a la nostra protesta, us demanem que deixeu un comentari al respecte i que feu difusió d'aquesta declaració. Si us plau, feu un únic comentari per persona per comptabilitzar més fàcilment el suport rebut.

217 comentaris:

 1. M'adhereixo totalment a l'escrit.

  Rosa Isern (mestra, llibretera i bibliotecària)

  ResponSuprimeix
 2. Anònim23/12/11

  Em vaig educar amb aquesta revista...és una llàstima que no la poguem seguir llegint ni recomanant a tots els infants i pares.

  ResponSuprimeix
 3. Una veritable llàstima. Una (altra) mala notícia per la cultura infantil. A més d'un/a li hauria de caure la cara de vergonya (algúhohaviadedir).

  ResponSuprimeix
 4. El meu suport absolut! La cultura no hauria de patir retallades. I menys encara si parlem de recursos destinats a públic infantil.

  Chus Díaz

  ResponSuprimeix
 5. És vital que la gent s'adoni de la gran pèrdua que suposa el tancament de Tretzevents.

  ResponSuprimeix
 6. Anònim23/12/11

  Increïble i llastimós... El meu recolzament vers Tretzevents i totes les persones que l'han fet i el fan possible. Molts ànims!

  Cristina

  ResponSuprimeix
 7. M'entristeix pensar en quines mans estem ... burócrates i polítics mediocres, tots tecnòcrates del menjar per avui i fam pel demà.

  Jaume Vilarrubí, bibliotecari i comicòfil.

  ResponSuprimeix
 8. Des de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d'Anoia lamentem aquesta decisió tan equivocada, ja que Tretzevents no és només una eina per a la difusió de la llengua i la cultura del nostre país sinó un símbol per a tots.
  Esperem que recapacitin.

  ResponSuprimeix
 9. Esperem que es pugui fer marxa enrera...

  ResponSuprimeix
 10. Anònim23/12/11

  Una vegada més, la política (i la economia, que ara van de la maneta) contra la cultura.

  ResponSuprimeix
 11. Anònim23/12/11

  http://www.comicat.cat/2011/12/adeu-tretzevents.html

  ResponSuprimeix
 12. Anònim23/12/11

  És indignant

  ResponSuprimeix
 13. Anònim23/12/11

  És totalment indignant!! Així volem promocionar la lectura infantil???

  Núria (bibliotecària)

  ResponSuprimeix
 14. 'Tretzevents' és una bona revista, útil per a la difusió de la literatura entre els petits i molt benvinguda a les escoles. Entenc que molts altres projectes mereixerien abans la retallada de presupost. L'educació i el foment de la lectura entre els infants han de ser pilars de la societat.

  ResponSuprimeix
 15. David Cuadrado23/12/11

  És molt trist.

  Sempre podrem portar els nostres fills, quan creixin, al Palau de la Música. Segur que no tenen que tancar-lo per manca de calers.

  ResponSuprimeix
 16. Volen portar-nos cap a una nova època d'oscurantisme... i sembla que volen començar pels infants.

  ResponSuprimeix
 17. berta bocado23/12/11

  És una llàstima que davant una crisi, es cregui que invertir en lliçons d'emprenedoria per a infants pugui ser més útil que invertir en projectes culturals que potencien la creativitat i la lectura.

  Glòria Gorchs (Bibliotecària)

  ResponSuprimeix
 18. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponSuprimeix
 19. És una pena!!! jo tampoc vull que la tanquin!!

  ResponSuprimeix
 20. Juanjo Arranz23/12/11

  Una decisió més de tantes que ens empetiteix com a cultura i país. Quina llàstima!

  ResponSuprimeix
 21. Anònim23/12/11

  Tretzevents va fer-me créixer com a persona i m'ensenyà valors que han fet que, de gran pugui ser una persona de profit i transmetre aquests valors als meus nebots.

  Tancar Tretzevents vol dir posar una porta al progrés d'un país i de les seves persones.

  ResponSuprimeix
 22. Haurien de subhastar la creu de Sant Jordi a ebay, per recaptar diners.

  O tornar-la a la Generalitat amb una carta escrita en castellà...

  David Rosal (Aux. de biblioteca)

  ResponSuprimeix
 23. Hem de poder mantenir Tretzevents per gaudir de lectura exquisida i competent.

  bones festes,

  Teresa Grau
  http://bibliopoetiques.blogspot.com/

  ResponSuprimeix
 24. La mort de Tretzevents ens empobreix. La cultura i el lleure dels nostres infants són el present i el futur. Què ens està passant?

  Nati Calvo (Bibliotecària)

  ResponSuprimeix
 25. Maria Pujol i Valls23/12/11

  Com podem permetre que Tretzevents no sigui una prioritat?!?!

  ResponSuprimeix
 26. Clara Sales23/12/11

  No anem tan sobrats de publicacions en català, i a sobre de qualitat! És realment aquí per on cal retallar?
  No al tancament de Tretzevents!

  ResponSuprimeix
 27. Sens dubte és una notícia molt trista i no ens podem quedar de braços plegats! Ànims.

  ResponSuprimeix
 28. Antoni Guiral24/12/11

  La cultura catalana necessita de Tretzevents. No és només una qüestió de mantenir el nostre llegat, sinó de realitat i de immediatesa, pel fet que la qualitat de la revista aporta molt als lectors, tant en els seus textos com en el seus còmics.

  ResponSuprimeix
 29. Anònim24/12/11

  Hi ha pocs espais culturals catalans. A la TV queda els Supers i de revistes aquesta, Cavall Fort, i alguna més.
  No estic d'acord amb el tancament de la revista. Té molta qüalitat i és un dels pilars per educar els nostres fills la nostra cultura.
  Laura (aux. biblioteca)

  ResponSuprimeix
 30. És una autèntica vergonya... Poden retallar de mil llocs com per exemple de les dietes astronòmiques de tots els que estan al parlament, sous vitalicis i gratificacions varies per alguns d'ells...

  Ho encara millor perquè no reclamen al Sr. Millet i el Sr. Prenafeta que tornin el que van estafar al poble català? Amb una centessima part del que aquest parell de bandarres ens van treure i hauria prou i de sobres per no haver de tancar Tretzevents.

  EN fi llarga vida al còmic, els contes i la il·lustració catalanes.

  Franchu (Humorista gràfic i dibuixant)
  www.cargols.org

  ResponSuprimeix
 31. No es una buena noticia que se cierre una revista que animaba a la lectura a los chavales (y que tenía, además, material bien potente)... Parece que el apoyo a la cultura importa cada vez menos a los que mandan...

  ResponSuprimeix
 32. Lluís M. Bibliotecari24/12/11

  Totalment d'acord, que es posi en marxa un pla de la lectura i es tanqui Tretzevents no és massa coherent

  ResponSuprimeix
 33. teresa duran24/12/11

  Tot i que a mi, des de sempre, se m'associa amb Cavall Fort, em fa un mal de no dir que en el mateix moment en que celebrem els 50 anys d'aquesta revista n'hi hagi una altra, tan essencial com TRETZEVENTS que per motius completament forassenyats hagi de plegar. No ho vull i no ho vull! El meu país i els seus dirigents em fan mal, a mi i a tots.

  ResponSuprimeix
 34. I tot i així, el President Mas i en Mascarell van anar a fer-se la foto als cinquanta anys de Cavall Fort. Perquè els nanos són molt importants, i la cultura també, i en català, que fa país! I en fi, el que faci falta: quedar bé no costa res. Això sí, si s'ha de pagar... llavors quedarem malament, cap problema. Em farem molta, de feina, amb aquest personal.

  ResponSuprimeix
 35. Tot el meu suport a intentar buscar una sortida per la supervivència de Tretzevents, de una forma o altra.

  ResponSuprimeix
 36. Anònim24/12/11

  no la conec, llàtima, però endevant, tornareu a resorgir... aposto perque el treballar sigui un plaer i no una necessitat, necessitats cobertes ja!! Endavant!!!

  ResponSuprimeix
 37. Imapla24/12/11

  M'adhereixo a l'escrit.
  Imma Pla. Il.lustradora.

  ResponSuprimeix
 38. Anònim25/12/11

  Es ben trist i paradoxal que aquestes situacions venguin amb els suposadament interesats per la llengua aquesta cosa de "fer pais" estant al poder. Es vital que hi hagui una rervista de tebeos avanguardista per nins.
  Pere Joan

  ResponSuprimeix
 39. Els polítics i les seves "prioritats": i després s'omplen la boca del "nostre pais" i bla bla bla. Segur que del tancament del Tretzevents també en té la culpa Madrid, no?... Colla d'hipòcrites!

  ResponSuprimeix
 40. Ànims Bib. Botó! Ànims Tretzevents!
  Alfred Artiga

  ResponSuprimeix
 41. Anònim25/12/11

  Vaig créixer llegint Tretzevents, recordo molt bé com el meu germà i jo inspeccionàvem la bústia cada dia tot esperent l'arribada de la revista... és ben trist saber que Tretzevents està condemnada a la desaparició, espero que es això és pugui aturar d'alguna manera!! Menys pistes de gel i més cultura!!

  ResponSuprimeix
 42. Anònim27/12/11

  Jo també m'adhereixo a l'escrit contra el tancament de Tretzevents. No hi ha manera que s'entengui que revistes com aquesta són essencials per al foment de la lectura?
  Guida Planes

  ResponSuprimeix
 43. Les Publicacions de l'Abadia de Montserrat necessiten mecenatge privat i constant per mantenir aquesta iniciativa.
  És possible fer difusió d'aquesta necessitat?

  Àngels Rius


  Les Publicacions de l'Abadia de Montserrat, tenen també d'altres iniciatives infantils com la col·lecció "Ballmanetes", "Com et dius...?". "Primers contes"

  ResponSuprimeix
 44. Anònim27/12/11

  Jo també vaig créixer amb Tretzevents. M'adhereixo a l'escrit. Sílvia Rabat

  ResponSuprimeix
 45. Rebeu la meva adhesió al manifest!
  Noemí Pes

  ResponSuprimeix
 46. Anna Alonso27/12/11

  Ànims! No deixem que ens robin el nostre patrimoni cultural!

  ResponSuprimeix
 47. Anònim27/12/11

  Bé, com tot en aquesta crisi, o es "mesura" amb paràmetres econòmics, o no compta. I ja sabem que la cultura, no és "productiva"... ha quedat demostrat

  ResponSuprimeix
 48. Anònim27/12/11

  jo hem quedo en la següent frase:
  "...quina acció hi ha més important que treballar colze a colze per donar un fort i necessari impuls cultural i educatiu, un impuls de país, perquè la nostra societat evolucioni, es cohesioni, es defensi, emprengui?"
  un país sense cultura no evolucionarà mai de la millor manera. Volen fer pensar a la gent que les retallades són la única solució per sortir de la crisis. Aquest tipus de retallades l'únic que fan és reduir la cultura, l'educació i els drets d'un país que s'esta empobrint i deixant perdre. Ànims a totes les persones que hi treballen!!!

  ResponSuprimeix
 49. Anònim27/12/11

  M'hi adhereixo!

  ResponSuprimeix
 50. Anònim27/12/11

  Després del Tretzevents vindrà el Cavall Fort?

  ResponSuprimeix
 51. el que sembla increible és que no tinguin prou subscriptors per mantenir la revista...

  ResponSuprimeix
 52. Anònim27/12/11

  Realment hi ha coses que no casen... el Departament de Cultura endega un pla de foment i enterrem Tretzevents? De quants diners devem estar parlant per garantir la viabilitat de la revista?
  El Conseller parla d'un Pla estratègic per la Cultura a 10 anys ... per a quina cultura? si les poques publicacions en català per a la mainada, les deixem morir, d'aquí a 10 anys quins lectors tindrem? o és que el Pla no vol protegir la indústria catalana per als ciutadans catalans? Només ens interessen les grans empreses que exporten a sudamèrica? ja estem copiant el model de negoci de les espanyes? és ara, amb un govern convergent, que renunciem a les petites editorials i als productes de qualitat en la nostra llengua?

  ResponSuprimeix
 53. Anònim27/12/11

  Una pena. Siguen recortando (o destrozando) la cultura sin compasión. Pero hay que potenciar los colegios privados. En fin...
  Saludos y ánimos desde Albacete.

  ResponSuprimeix
 54. La pitjor part d'aquesta crisi és la pèrdua d'una generació, mancats de rumb, objectius i anhels, ... i aquestes polítiques no beneficien gens ni mica. Ànims!

  ResponSuprimeix
 55. Dolors27/12/11

  Endavant, Tretzevents!

  ResponSuprimeix
 56. Montse Llovera (bctxarxa)27/12/11

  És clar que no ho podem permetre. M'adhereixo a la protesta i en faré difusió.
  Ànims!

  ResponSuprimeix
 57. El més trist i escandalós de tot plegat és la indiferència amb què el govern de Catalunya, en particular, i tota la classe política, en general, accepta la desaparició de Tretzevents. Som un país sotmès que s'està empobrint per moments per culpa de l'espoliació de 22.000 milions d'euros anuals i ningú no fa res. Talment com si fos un designi diví. Ens estan buidant la casa i, covards com som, pensem: "Mentre no em prenguin la cadireta on estic assegut, que vagin fent." El problema és que quan et prenen la cadireta ja no ets ningú. Ningú. Realment cal ser molt covard o molt espanyolista per no voler la independència de Catalunya.
  Víctor Alexandre

  ResponSuprimeix
 58. Des de petita he estat subscrita al Tretzevents i em fa molta pena que aquesta revista que va sobreviure els durs temps del franquisme hagi de morir precisament ara pel poc suport de les nostres institucions.

  ResponSuprimeix
 59. Penso que per a la bona salut de la nostra llengua cal fomentar la lectura entre les nens (llegeixin o no encara).

  L'hàbit de veure les imatges d'uns personatges que els acaben sent molt familiars, els duu posteriorment, a interessar-se per les aventures d'aquests i, si estan prou motivats, la lletra no és per a ells un obstacle. Una publicació com TRETZEVENTS té prou qualitat per aconseguir futurs lectors.

  ResponSuprimeix
 60. Jo també m'hi adhereixo

  ResponSuprimeix
 61. Jo també m'hi adhereixo, com a lectora (des de petita) i com a autora de Tretzevents. Ha sigut un cop molt fort per a tothom, i també pels personatges, que es queden orfes de nenes i nens.
  Hem de fer tota la difusió possible!! Per la cultura!!
  Susanna Martín

  ResponSuprimeix
 62. Montse Riu27/12/11

  Amb el nou pla lector impulsat des de la Generalitat es pretén que els alumnes de primària llegeixin 25 llibres a l’any. Com a lectora i exbibliotecària escolar opino que fomentar la lectura no passa solament pel llibre. El còmic i les revistes com Tretzevents podent jugar un paper important. Val la pena que polítics i assessors s’ho repensin. NO al tancament de Tretzevents.

  ResponSuprimeix
 63. Anònim27/12/11

  M'hi adhereixo com a antic lector de Tretzevents.
  Jordi Homs

  ResponSuprimeix
 64. Em sap molt de greu la pèrdua de Tretzevents. Vaig ser de les primeres subscriptores i ha estat el meu puntal de referència de lectura en català pràcticament des que vaig néixer. Esperem que la seva pèrdua no sigui un inici d'altres pèrdues de la cultura catalana.

  ResponSuprimeix
 65. Estic totalment d'acord amb l'escrit i el comparteixo al Facebook.
  Isabel Mas

  ResponSuprimeix
 66. Anònim27/12/11

  És penós! I aniran caient!

  ResponSuprimeix
 67. Anònim27/12/11

  La trista realitat és que amb aquestes polítiques mai arribarem enlloc, els nostres petits futurs investigadors, emprenedors, educadors... sempre a última fila. Es que no hi ha ningú amb una mica de seny que ho vegi? Quan arribarà l'hora de que es prengui amb seriositat l'educació com a pilar fonamental d'una societat, lliure i progressista i no el cubell de les deixalles on s'aboca sempre les idees que de bon matí se li acudeix al polític de torn.

  La lectura és el pilar fonamental que a d'ajudar a assolir conceptes als més petits per més tard generar individus amb criteris propis.

  - recursos educatius = + ovelles i ases.
  Qui ens governa?

  Francisca Fernández. Bibliotecària

  ResponSuprimeix
 68. Una adhesió més des de Lleida.

  Mireia

  ResponSuprimeix
 69. Anònim27/12/11

  Totalmente de acuerdo con el escrito. Todo mi ánimo y apoyo a las personas que trabajan en esta publicación.

  ResponSuprimeix
 70. Anònim27/12/11

  Una llàstima perdre una revista com "Tretzevents". Hi ha poques revistes d'aquesta mena adreçades a aquesta franja d'edat i en català.

  Marta Talló

  ResponSuprimeix
 71. Anònim27/12/11

  Quina pena, ja no sé quines revistes en català podrà llegir la meva filla!
  Falta suport economic de l'Administració o mecentatge!!!

  ResponSuprimeix
 72. Anònim27/12/11

  És sorprenent que una revista com aquesta es deixi de publicar. Hem de fer tot el possible perquè les publicacions infantils catalanes tirin endavant.
  Rebeu la meva adhesió al manifest!

  ResponSuprimeix
 73. És vergonyós. Nou Pla de Foment de la Lectura molt bé, d'acord. I de torna tancament de Tretzevents? doncs no. Qualsevol diria que anem sobrats de revistes infantils en català i de qualitat. Som un pais que amb decissions d'aquest caire cada dia és més petit.

  Cèlia Millán González
  Bibliotecària

  ResponSuprimeix
 74. Anònim27/12/11

  És realment trist veure com funcionen algunes coses i trist també com les anem acceptant sense queixar-nos. Malauradament, ser un producte o una iniciativa de qualitat ja no és suficient. I ser-ho en català encara és més difícil!

  Núria (bibliotecària)

  ResponSuprimeix
 75. Al vent els que vulguin tancar Tretzevents! ... no sé per que no arriba una ventada ben forta, ben forta, ben forta, i que sigui ben tard al matí (per que no són pas dels que s'aixequen d'hora) i se'ls emporti!
  Violant
  Belianes (Urgell_)

  ResponSuprimeix
 76. Anònim27/12/11

  Que tanquin La Vanguàrdia!

  Ànims!

  AGC

  ResponSuprimeix
 77. Soc bibliotecària i estic totalment en contra del tancament de la revista Tretzevents, una revista infantil catalana i pilar en la història de els publicacions en català per a infants.
  S'estan carregant la cultura catalana!!!

  ResponSuprimeix
 78. Anònim27/12/11

  No pot ser, no al tancament.

  ResponSuprimeix
 79. Octavi Baró28/12/11

  M'adhereixo al manifest de protesta pel tancament de la revista "Tretzevents".

  La falta de suport econòmic de què parlen els monjos de Montserrat, ¿no amagarà que "Tretzevents" se'ls ha escapat de les mans i ja no difon com cal la doctrina catòlica? ¿I la funció de suplència que el Monestir havia realitzat durant la dictadura franquista? Ja no cal fer-la ara? "Tretzevents", juntament amb "Cavall fort" i "El tatano", feia de contrapunt valent a la revista "Súpers", títol convencional, ensopit i un pèl bàrbar, que fa anys havia regalat com a "gadget" una pistola d'aire comprimit.

  Reverend pare abat: voldria proposar-vos que prioritzéssiu les partides pressupostàries. Dediqueu més diners a projectes engrescadors que afectin segments més amplis de població, i reduïu en canvi les partides per a d'altres projectes innecessaris, com ara l'emissora Montserrat Ràdio, obres com la del nou ambó de la basílica i publicacions com ara "Documents d'església" o "Qüestions de vida cristiana". Tots hi sortirem guanyant.

  Octavi Baró, bibliotecari (Barcelona)

  ResponSuprimeix
 80. Una vergonya per a la nostra cultura... I així ens va...

  ResponSuprimeix
 81. Anònim28/12/11

  Indignante!!!

  ResponSuprimeix
 82. Han donat diners a La Vanguardia per l'edició en català i retiren les subvencions a Tretzevents. Jo estic bastant en contra de les subvencions però si existeixen han de ser justes. Jo també estic patint que li donguin calers a Planeta i a mi no, o que jo hagi de competir amb igualtat de condicions amb aquesta gent més enllà del mercat i del punt de venda. Realment, la nostra classe política fa molt molt fàstic.

  ResponSuprimeix
 83. Anònim28/12/11

  Una veritable llàstima!
  NO al tancament de Tretzevents!!

  ResponSuprimeix
 84. Teresa28/12/11

  És una llàstima que es deixi de fer una revista de la qualitat del Tretzevents pels infants i en la nostra llengua! No al seu tancament!

  ResponSuprimeix
 85. Sílvia Lanau28/12/11

  Ens estan prenent el pèl i nosaltres no som burros, en part perquè hem llegit revistes de qualitat com Tretzevents. Potser ens la volen treure perquè els infants d'avui no tinguin opinió el dia de demà? Reflexionin una mica, si us plau.

  ResponSuprimeix
 86. Anònim29/12/11

  Teniu tot el meu suport i la col·laboració per tot allò que us faci falta!
  Pep Querol

  ResponSuprimeix
 87. Anònim29/12/11

  Estem tornant a l'època de la dictadura on es limita i manipula la cultura i el coneixement per fer ciutadans ignorants i sotmesos.

  ResponSuprimeix
 88. Anònim29/12/11

  Cal mantenir publicacions tan emblemàtiques com aquesta, malgrat la crisi econòmica. Ben segur que es pot prioritzar el seu manteniment i deixar de banda altres accions puntuals i menors. Tot el meu suport als promotors d'aquesta iniciativa.

  ResponSuprimeix
 89. Vull donar suport al vostre manifest i expressar la meva protesta per aquesta política miop que considera despesses allò que en realitat són inversions per al futur.

  ResponSuprimeix
 90. Anònim29/12/11

  És una verdadera llàstima

  ResponSuprimeix
 91. Anònim29/12/11

  No al tancament de la revista Tretzevents!

  ResponSuprimeix
 92. Marta Sánchez29/12/11

  No s'hi val!!!
  Volem en Guiu, la Martina i el gat Faluga, la Lucrècia... i tants i tants personatges que ens han fet somriure i aprendre!
  Marta (Bibliotecària)

  ResponSuprimeix
 93. Anònim29/12/11

  Un present senses cultura ens aboca a un futur sense llibertat.

  ResponSuprimeix
 94. Anònim29/12/11

  ho he entès bé?

  tretzevents no rebrà més diners perquè
  a les seves pàgines hi havia POQUES PARAULES?

  impressionant!!!

  NO TINC PARAULES.

  és realment TRIST...

  emma bosch

  ResponSuprimeix
 95. INDIGNANT!!!!!
  On és ara el govern dels millors???
  Carallots!!!!

  ResponSuprimeix
 96. El gir neoliberalista de la dreta catalana (i suposadament "catalanista"), ara al poder, ens deixa una altra de les seves perles...

  Anem bé si aquests han de vetllar per la llengua i la cultura catalanes.

  ResponSuprimeix
 97. Anònim29/12/11

  una altra indignada

  ResponSuprimeix
 98. Anònim29/12/11

  M'adhereixo al manifest de protesta pel tancament de la revista "Tretzevents".
  Nuria Fernandez

  ResponSuprimeix
 99. 13 raons per cridar als 4 vents que NOOO!!!! Dani Espresate

  ResponSuprimeix
 100. Anònim30/12/11

  M'adhereixo al manifest de protesta de la revista "Tretzevents". Què malament! cada vegada pitjor! Sense cultura no hi ha futur.

  Marta

  ResponSuprimeix
 101. Anònim30/12/11

  indignant!

  ResponSuprimeix
 102. Anònim30/12/11

  Indignant!!!

  Jo també m'hi adhereixo!

  Endavant Tretzevents!!!!

  ResponSuprimeix
 103. Vos done el meu suport.

  ResponSuprimeix
 104. Una llàstima i m'uneixo a la protesta.

  ResponSuprimeix
 105. Anònim30/12/11

  Cal que tots donem suport!! A compartir!!

  ResponSuprimeix
 106. Anònim30/12/11

  Quin greu! No pot ser. Jo també estic en desacord.
  Endavant Tretzevents!

  Laura (mestra)

  ResponSuprimeix
 107. Anònim30/12/11

  M'uneixo a la protesta pel tancament. Hi ha diners per a subvencionar tantes tonteries i no n'hi ha per aguantar una simple revista?

  ResponSuprimeix
 108. Marta Rodoreda31/12/11

  Una veritable llàstima!
  NO al tancament de Tretzevents!!

  ResponSuprimeix
 109. Anònim31/12/11

  Si volem un país normal cal que tinguem la màxima atenció a la formació dels més joves. No pot plegar una bona revista amb tanta història.
  Mireia Hernández

  ResponSuprimeix
 110. Anònim31/12/11

  Els diners hi són. Qui se'ls està quedant?
  Ens hem adormit?
  Despertem-nos i endavant amb la lluita!

  Margarida (mesta)

  ResponSuprimeix
 111. Adrià Aubert31/12/11

  No podem deixar morir el Tretzevents! Quina vergonya!

  ResponSuprimeix
 112. mon monfort31/12/11

  Jo també hi dono suport!!!!
  No al tancament del Tretzevents!!!

  ResponSuprimeix
 113. És força trist i inaceptable. També m'uneixo a la protesta.

  ResponSuprimeix
 114. Anònim31/12/11

  Lamentable... No pot ser: amb l'excusa de la crisi, ens van minant el país.
  No ens enfonsaran. Visca els nens del país. Visca la terra lliure!

  ResponSuprimeix
 115. Anònim1/1/12

  No conozco Tretzevents, pero es lamentable que los famosos "recortes" ataquen sin demasiados problemas- y sin demasiadas quejas- a las producciones culturales dedicadas a niños y jóvenes.

  Carmen

  ResponSuprimeix
 116. Anònim1/1/12

  Tretzevents? Vaig passar tants moments llegint-la! Quan tenia un exemplar a les mans passava realment una bona estona.
  Helena

  ResponSuprimeix
 117. Anònim1/1/12

  Em sembla molt trist que aquesta crisis l'estiguin pagant, en part, els nens...

  ResponSuprimeix
 118. Anònim2/1/12

  Inacceptable. En nom de la crisi tot ho fan possible, un país sense cultura és un país analfabet.

  ResponSuprimeix
 119. Anònim2/1/12

  M'uneixo a la protesta. Ens estan matant Catalunya.

  Judit

  ResponSuprimeix
 120. Anònim2/1/12

  Teniu tot el meu suport.

  Geno Jiménez

  ResponSuprimeix
 121. Xavier2/1/12

  És una llàstima veure com eines culturals són considerades despeses inútils, i més quan això ve de part dels nostres propis governants. Caldria reflexionar-hi...i reaccionar.

  ResponSuprimeix
 122. Anònim2/1/12

  Rebeu la meva adhesió i suport!

  Helena Garcia

  ResponSuprimeix
 123. Anònim2/1/12

  Tretzevents va ser una de les revistes en la meua llengua que m'acompanyaren a la infantesa, pel que veig va ser un privilegi del que no podran gaudir les meues filles

  ResponSuprimeix
 124. Anònim2/1/12

  Bé, com sempre, la cultura continua essent la que rep "totes les bofetades".Fem política cultural de cara a la galeria. Així anem!!!

  ResponSuprimeix
 125. Jo també hi estic en contra...ànim!

  ResponSuprimeix
 126. Teniu també el meu suport. Això no es pot acceptar de cap de les maneres.

  Catalina Cerdó

  ResponSuprimeix
 127. Quina notícia més trista... tot el meu suport perquè Trenzevents no desaparegui!

  ResponSuprimeix
 128. Anònim2/1/12

  Algú sap quin era l'import de l'ajuda pública?

  Salvem Tretzevents
  Manel Volart

  ResponSuprimeix
 129. Anònim3/1/12

  Recordeu en Patufet?
  Arribava a les llars catalanes. Les omplia d'alegria, les reunia per llegir-les, arribava a ciutat, a pobles, a masies... sembla mentida, oi?
  Avui ho recordem amb recança, va haver de "plegar"... No ho faríem, ara, oi?
  No ens ho deixaríem fer, ara, oi?
  Però tanquem l'Infantil, el Tretzevents. Per quan, el Cavall Fort? El Rodamon ja és a una altra vida.
  Pensem amb el cap. Les generacions d'adults futures són els nens d'avui. El què els traspassem serà el bagatge que tindran.

  Repenseu-ho. Necessitem eines per a prosseguir el nostre cami amb normalitat. enlloc de tancar el tretzevents, obriu-ne més, per a tots els públics, amb tots els continguts, que normalitzi la lectura.

  Elisabet, pedagoga

  ResponSuprimeix
 130. Tot l'equip, inclòs el nostre Follet, estem tristos i indignats amb aquesta notícia. No ho podem permetre, no hem de callar, fins i tot, hem de CRIDAR, i això que sabeu que al nostre Follet no li agrada, però ara sí, CRIDEM NO!

  ResponSuprimeix
 131. Aquesta inciativa te el meu suport també!

  ResponSuprimeix
 132. Anònim3/1/12

  És una notícia ben trista. Ens n'hem fet ressò en el facebook de la nostra Biblioteca. Una molt bona revista que trobarem a faltar, tan de bo quedi un bri d'esperança!
  David Hernández, Bibliotecari

  ResponSuprimeix
 133. Jordi Corvillo3/1/12

  El que està passant amb Tretzevents i tantes altres coses és, lamentablement, pornogràfic.

  ResponSuprimeix
 134. Anònim3/1/12

  Tots hem crescurt amb l'Infantil /tretzevents / cavall fort...
  És part de la nostra cultura i cal trobar els recursos on sigui per mantenir-la
  NO la deixeu morir.
  Digueu-nos què hem de fer...

  ResponSuprimeix
 135. Anònim3/1/12

  Jo el llegia de petit. No el podran llegir ara els meus nets?

  ResponSuprimeix
 136. Anònim3/1/12

  Si als anys 60-70 i 80 varem lliutar per la nostra cultura , vam fer un pas de gegant....no serà ara que ens retallaràn aquest bé i aquest ensenyament i demés!!!!!

  ResponSuprimeix
 137. Anònim3/1/12

  ànims TRETZEVENTS!!! com podem ajudar??? (comentari fet, facebook fet!!)

  ResponSuprimeix
 138. ¿Com poden tancar una eina tan vàlida per fomentar la lectura entre la nostra població més jove? ¿Ara precisament que hi ha engegat al pla de foment per la lectura entre els escolars? Vergonyós que es permeti.
  Neus Parcé (mestra de primària)

  ResponSuprimeix
 139. Quina llàstima que anem perdent aquests referents de la nostra literatura infantil!!
  Tot el meu suport!

  ResponSuprimeix
 140. Anònim4/1/12

  no es pot permetre, que podem fer??

  ResponSuprimeix
 141. Anònim4/1/12

  Més valdria que tanquéssin Tele 5

  ResponSuprimeix
 142. Anònim4/1/12

  NO al tancament!!

  ResponSuprimeix
 143. Anònim4/1/12

  Qué miedo... cada vez que leo alguna noticia así, siempre pienso en que los próximos podemos ser nosotros.
  Ez etsi! (¡Qué no decaiga el ánimo!) Jone-bibliotecaria

  ResponSuprimeix
 144. Jo era més de Cavall Fort, però ... de cap de les maneres hem d'oblidar els infants del segle XXI !!!

  ResponSuprimeix
 145. Roger Seuba5/1/12

  A part de la crisi també cal sumar els diners que ens expolia Espanya cada any , no oblideu la retallda de l'estatut. I ara que governa el PP, intentaran asfixiar més que mai la Generalitat

  ResponSuprimeix
 146. Anònim5/1/12

  Noooo!!! S'ha de parar!

  ResponSuprimeix
 147. Anònim5/1/12

  Els del PP saben molt bé el què fan. Quan eren a l'oposició no callaven: "Raja, Raja, Raja, Raja...". Ara ja tenen la paella pel mànec. Al Marianitu ja no se'l sent. Ara soscaven, fan galeries soterrànies sota els nostres fonaments, per tal de que tot el que ens ha costat setanta anys d'aixecar se'ns ensorri. Hi ho aconseguiran si no ens en adonem, si no ens plantem i cridem. Però hem de cridar per despertar-nos a nosaltres. Als de l'altre banda tant se'ls hi en fa; mai no ens recolzaran. Hem de sortir al carrer a cada atemptat que rebem, no limitar-nos a dir que és molt trist, que això ja ho sabem. Portem tota la vida i tota la memòria dels qui ens han precedit, de tristeses. Es hora de no deixar-nos trepitjar, des del PP, des dels seus socis anti-independentistes: el PSOE, C's i tants d'altres, des dels que ens governen mirant el consentiment d'Espanya. A ells: a CiU, és a qui s'ha de fer tremolar i fer-los actuar coherentment. El canvi s'ha de fer des de dins de casa nostra.

  RenegaireSiCal

  ResponSuprimeix
 148. Anònim5/1/12

  Està clar que ens estan portant a la ruïna econòmica i cultural. L'una porta a l'altra i viceversa: així no es construeix un país.

  ResponSuprimeix
 149. Si és cert que cal retallar, també cal saber on s'ha de retallar i a qui s'ha de perseguir i demanar responsabilitats per haver-nos ficat en aquest embolic.

  ResponSuprimeix
 150. Endavant amb la iniciativa. Difonc des del meu bloc també. !!!

  ResponSuprimeix
 151. Anònim5/1/12

  El panorama de publicacions infantils i juvenils no està com per perdre una revista fantàstica com Tretzevents que tants anys fa que aporta elements culturals i literaris al juvent i ajudant la tasca educativa dels mestres. Jo fa molt que l'utilitzo a les meves classes i em sabria molt greu prescindir-ne.

  ResponSuprimeix
 152. Anònim6/1/12

  Recordo la il.lusió cada vegada que els pares obrien la bústia i m'allargaven la revista amb un "això és per a tu". Seria molt trist perdre tanta feina ben feta

  ResponSuprimeix
 153. quin greu... a mi m'arribava a casa i vaig estar molts anys sense saber qui el feia enviar. Quan vaig ser més gran, l'àvia em va dir que ella s'hi havia subscrit per fer-nos-la arribar a tots els néts.

  ResponSuprimeix
 154. L'any 1939 van destruir cinquanta anys de construcció cultural, nacional i social. Ara tornen a fer el mateix, sense necessitat de canons ni de guerres sangonoses. La crisi els és una oportunitat d'or per asfixiar i matar. Tretzevents és una de les seves víctimes; no és la primera, ni serà l'última. ¿Quant de temps suportarem això? Jo no aguanto més.

  ResponSuprimeix
 155. josep6/1/12

  Quina pena!
  (Ah! Subscric el comentari que "max" publicà el 25/12/2011)

  ResponSuprimeix
 156. Lluís Llord6/1/12

  Demano més suport a la cultura. I una mica més de promoció de revistes com Tretzevents, i una mica més d'implicació de tothom, inclosa l'Abadia, i una mica de l'Urdangarin, d'en Millet, els Gurtel, els sous-incentius dels banquers intervinguts... en un país independent.

  ResponSuprimeix
 157. Anònim7/1/12

  Què es podia esperar d'un govern regionalista aliat amb un partit espanyolista que va eliminant a poc a poc els nostres referents. Uns anar-hi-anant i els altres anar badant.

  ResponSuprimeix
 158. A cada bugada el govern dels millors ens fa perdre un llençol. Menys subvencions a 8TV i RAC 1 perquè no facin la competència a TV3 i Catalunya Ràdio i més suport a la cultura catalana, amb la llengua i la litetatura incloses.

  ResponSuprimeix
 159. Anònim7/1/12

  Des de ses illes tot el meu suport a tretzevents. És trist que tingueu un govern que es diu catalanista i faci aquestes coses, però bé, la dreta sempre ha estat la dreta i per a ells com menys cultura tingui el poble, molt millor.

  Pere

  ResponSuprimeix
 160. Anònim8/1/12

  Teniu tot el meu suport en aquesta iniciativa. Fa mal al cor tot això.

  ResponSuprimeix
 161. Anònim8/1/12

  TOT EL MEU SUPORT A AQUESTA INICIATIVA

  ResponSuprimeix
 162. Mercè Canals9/1/12

  Dono tot el meu suport a la revista, per la que he col·laborat molts anys com a il·lustradora. De fet, encara no em puc creure que d'un dia per l'altre, es tanquin projectes que han fornmat part de les nostres vides des de l'infantesa. No hi ha dret que perdem els nostres valors més preuats en un obrir i tancar d'ulls.

  ResponSuprimeix
 163. Jaume Gubianas9/1/12

  Tot el meu recoltzament.
  Volem Tretzevents!

  ResponSuprimeix
 164. Anònim9/1/12

  El meu suport a qualsevol iniciativa que aturi els desgabells polítics en contra de la cultura catalana

  ResponSuprimeix
 165. Així ens va en aquest país...

  ResponSuprimeix
 166. És molt trist. Jo també vaig créixer amb Tretzevents (i Cavall Fort). La situació cada vegada és més crítica i ja només es pot arreglar amb l'assoliment de l'Estat propi.

  ResponSuprimeix
 167. Anònim9/1/12

  Teniu el meu suprot

  ResponSuprimeix
 168. Anònim9/1/12

  És un atac contra la cultura catalana. Els infants tenen dret de llegir publicacions adequades a la seva edat en la seva llengua.

  ResponSuprimeix
 169. Anònim9/1/12

  M'adereixo al suport en contra del tancament de la revista.

  ResponSuprimeix
 170. Anònim9/1/12

  Volem i desitgem la continuació de Tretzevents !

  ResponSuprimeix
 171. Anònim9/1/12

  una vergonya, no hi ha paraules........voleu dir que tant s'estimen la nostra llengua i la nostra terra...????

  ResponSuprimeix
 172. Anònim10/1/12

  M'adereixo al suport en contra del tancament de la revista.
  Josep Palou (Mallorca)

  ResponSuprimeix
 173. La veritat, indignacio total, que no som capaços de donar als nostres infants una revista en catala, sento veritable vergonya

  ResponSuprimeix
 174. Griselda10/1/12

  el meu suport tambè .. tot i que no se si n'hi ha prou em dir que dono el meu suport.. cal fer algo mes !!

  ResponSuprimeix
 175. Anònim10/1/12

  Anem endarrere com els crancs... Cal dir prou i fer pinya. Endavant Tretzevents!

  ResponSuprimeix
 176. Suport total, Tretzevents!! I també divulgar el seu missatge, no nomèsd a particulars i coneguts, sinò als mitjans!

  ResponSuprimeix
 177. Eduard10/1/12

  A qui disposa aquesta retallada, crec que hem de plantar cara a qui sigui i dir-li que la nostra cultura no es toca, tretzevents ha format part del bagatge cultural de les meves filles, i no voldria de cap manera que desapareixes.

  ResponSuprimeix
 178. Com es pot tirar endavant el foment de la lectura en català, el pla lector a les escoles... mentre es tanquen publicacions de qualitat com Tretzevents?

  ResponSuprimeix
 179. Jordi Méndez11/1/12

  Una veritable llàstima. Teniu tot el meu suport. Em torna a caure la cara de vergonya (per desgràcia, amb el ritme que portem últimament en van unes quantes...).

  ResponSuprimeix
 180. Núria Ventura11/1/12

  En un moment prou difícil per a la cultura catalana, em sembla penòs que no es vulguin mantenir des de la Generalitat les subscripcions per a les escoles públiques que permetrien, com fins ara, continuar publicant la revista. Es retalla damunt el més febles:la lectura dels infants. I això que estem en plena campanya de foment de la lectura!

  ResponSuprimeix
 181. Anònim11/1/12

  Tristíssim... Sóc una més dels molts que vam crèixer amb Tretzevents. Les imatges, els continguts i els valors de la revista han estat sempre immillorables.
  Tot el meu suport als seus creadors i col·laboradors!
  Rosó

  ResponSuprimeix
 182. Anònim12/1/12

  Teniu tot el meu suport en defensa de la revista Tretzevents. No podem deixar-la morir sense fer-hi res. En aquest cas concret, desapareix una part de nosaltres mateixos.

  ResponSuprimeix
 183. Anna Vidal12/1/12

  Indignació total. Podem fer-hi alguna cosa?
  Teniu tot el meu suport!

  ResponSuprimeix
 184. Anònim12/1/12

  Cada dia som més indignants amb aquesta nostra apatia perpètua...

  ResponSuprimeix
 185. Tot el meu suport. Endavant TRETZEVENTS!!!

  ResponSuprimeix
 186. endavant les atxes!!* que podem fer ???

  ResponSuprimeix
 187. Tot el meu suport. me n'he fet ressò al meu bloc http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/212490

  ResponSuprimeix
 188. Anònim12/1/12

  El meu pare el 1964 va fer la subscripció a L'Infantil/Tretzevents per a la meva filla i ara li envio al seu fill, juntament amb el Piu Piu. I fins el 2007 la tinc tota enquadernada.
  Em sap molt i molt greu que es deixi de publicar, si podem, hem de fer alguna cosa, de tota manera potser també és una mica culpa nostra...vam fer prou esforç per "cercar nous subscriptors"?
  Bé, intentem ara salvar-la.

  ResponSuprimeix
 189. Anònim12/1/12

  Una sorpresa desagradable, una publicació que m´estimo, actual al 100%, bona eina i atractiva que potencia l´aprenentatge de la lectura i el gust per llegir, descobrir, pensar...

  Montse

  ResponSuprimeix
 190. una revista com aquesta no pot desaparèixer!

  ResponSuprimeix
 191. Tot el meu suport, per lo que representa per molta gent, i com no, per poder continuar dibuixant a les seves pàgines, els piratas del "Pinya Colada".

  ResponSuprimeix
 192. I el meu també, tot el meu suport! :) Esperem que TRETZEVENTS no hagi d'acabar tancant! Endavant, sempre endavant!

  ResponSuprimeix
 193. Anna Galera i Franch13/1/12

  Una veritable llàstima...
  Teniu tot el meu suport!

  ResponSuprimeix
 194. Anònim13/1/12

  Cada vegada que desapareix una bona revista, fa un pas enrere una llengua.

  ResponSuprimeix
 195. Anònim14/1/12

  Comentari del dia!
  Perquè allò que funciona ( amb el que costa d´engegar Projectes! ), ha de deixar de funcionar?...parlem de xifres econòmiques que no es poden comparar amb qualsevol altra inversió ( no en vull citar cap aquí ) de les que no només no generen "res", de les que ni estrenades ja cada dia s´hi perden diners!!!!!!
  Montse ( Navàs )

  ResponSuprimeix
 196. Anònim14/1/12

  Hi ha diners per aeroports, per bosses Vuiton, per vestits, per Senadors (què fan?), per càrrecs i alts càrrecs, per la monarquia, per ambaixades a fora, per desdoblaments que s'han de refer un any després o que no s'acabaran mai. Per cultura i educació? Es veu que no ens cal, ja som tots molt savis. Sap molt greu viure en un país així.

  ResponSuprimeix
 197. Anònim15/1/12

  Tot el meu suport. Endavant!

  ResponSuprimeix
 198. I a més la Generalitat no paga l'esquel·la als diaris on s'anuncia la mort d'algú amb la Creu de Sant Jordi...

  La manca de subvencions i de lectors, no oblidem aquest darrer punt on hi estem tots implicats, ha portat a la mort d'un graó més de la cultura catalana.

  ResponSuprimeix